Почиње новосадски „Сербиа Фешн Вик”

Пролећно издање манифестације „ Сербиа Фешн Вик” биће одржано на неколико места у граду од сутра (петак, 26. јун) до понедељка, 29. јуна.
1
Фото: Dnevnik.rs

Манифестација је због пандемије коронавируса отказана у априлу, због чега ће њено пролећно издање изгледати другачије и прилагођено је новој ситуацији и мерама Владе Републике Србије.

Отварање је заказано за сутра (26. јун) од 19 часова, када ће на платоу испред Културне станице „Свилара”, бити постављене модне инсталације уз музички перформанс. Након тога заказано је отварање изложбе студената, пристиглих на конкурсу за такмичење младих дизајнера из Србије и Европе.

Дискусијом у „Свилари” у суботу од 19 часова биће отворено друго вече Српске недеље моде, а говориће се на тему „Мода и млади у доба короне - ко су креатори 'нове нормалности". У дискусији ће учествовати млади дизајнери и познаваоци модног бизниса, који ће, између осталог, говорити о томе колико су успели да током ванредног стања и пандемије коронавируса реализују модне идеје и како виде своју будућност. Исте вечери у тој културној станици биће проглашени и победници такмичења младих креатора, а о троје најбољих одлучиће 15 еминентих модних стручњака из целог света.

Манифестација се у недељу сели у тржни-центар „Променада”, где ће од 19 сати бити одржана панел дискусија на тему „Поглед у будућност”, у оквиру којег ће се разговарати о томе како ће куповина изгледати након Цовида-19 и колико су се људи привикли на онлајн куповину. На многа питања ће те вечери одговорити менаyеру модних брендова, дизајнери, блогери и познати модни стилисти.

Последњег дана 14. издања „ Сербиа Фешн Вик”-а, 29. јуна ће у Музеју Војводине бити одржана изложба модних дизајнера Србије, који ће приказати делове колекција, припреманих за пролећно издање Националне недеље моде и најавити своје нове колекције за октобарско издање манифестације. После ове изложбе уследиће панел дискусија „Јун у октобру”. О питањима: шта, како и за кога даље, и колико ће се изменити начин презентовања нових колекција, говориће Марија Шабић, Бата Спасојевић, Сузана Перић, Милица Тричковић и многи други дизајнери.

В. Б.

фото: Ф. Бакић

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести