Потрошачко ћоше: Велики избор и приступачне цене летње обуће

Доласком лета и новосадски излози су променили своју поставку те су нови модели обуће већ данима у првом плану. Могу се видети бројни женски модели обуће различитих боја и кроја, тако да новосадске даме имају велику могућност избора.
e
Фото: pixabay.com

Најтраженији овогодишњи модели за жене јесу равне сандале, оне са пуном петом и платформом, папуче, као и сандале са високим потпетицама за посебне прилике.

Ипак, најпопуларније су еспадриле које се могу видети у излогу сваког бутика. Цена зависи од модела, као и продавца, а постоје оне са различитом бојом, ширином каишева, чворова и висином платформе. С обзиром на различитост и бројност модела и цена се разликује, те је за једне еспадриле потребно издвојити од 2.000 до 3.500 динара. Сандале са високим потпетицама за велики број жена представљају савршену и елеганту обућу, потово за летњи период. За такве моделе потребно је издвојити нешто више новца, те коштају од 2.500 до 7.000 динара.

Увек популарне и најпрактичније јесу сандале са равном потпетицом. С обзиром на потражњу, избор је велики, те се и цене крећу од 1.500 до 3.000 динара. Све популарније су украсне и свечане папуче за које је потребно издвојити од 1.000 до 3.000 динара. Када су у питању папуче - јапанке, оне се могу купити и за 300 динара у кинеским радњама или тржним центрима, али и за 1.000 динара у спортским радњама и продавницама са скупљим производима.

Фото: pixabay.com

У новосадским тржним центрима тренутно су снижења на разне артикле, па тако и на обућу, те се равне сандале могу пронаћи и за 1.000, папуче за 1.300, а најјефтиније су јапанке којне коштају свега неколико стотина динара. Осим сандала и летње патике су на снижењу, како у тржним центрима, тако и по граду, те се обичне, танке, разнобојне патике могу купити и за 1.000 динара.

Када је у питању мушка обућа, избор није толико велик као кад су женски модели у питању, али у појединим радњама изложени су најновији и најквалитетнији модели мушких сандала и папуча. Новосађани се најчешће одлучују за папуче, те је за оне мало свечаније потребно издвојити од 1.500 до 2.500 динара, док се обичне папуче могу наћи и за око 500 динара.

Мушких сандала има разних, те и сама цена зависи од квалитета. За њих је, углавном, потребно издвојити од 2.500 па све до 7.000 динара. Због тренутних снижења, могуће је пронаћи и јефтиније производе, па мушке, крпене мокасине у неколико радњи коштају око 1.000 динара.

К. Ивковић Ивандекић

Фото: Dnevnik.rs
EUR/RSD 117.5773
Најновије вести