Председник Скупштине града Здравко Јелушић у посети Модени

Током дводневне посете италијанској Модени, председник Скупштине града Здравко Јелушић састао се с градоначелником тог града-побратима Ђанкарлом Муцарелијем и председницом градског парламента Франческом Малети, саопштено је из новосадске скупштине.
Predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić u poseti Modeni Foto:skupstina.novisad.rs
Фото: Председник Скупштине града Здравко Јелушић у посети Модени Фото: skupstina.novisad.rs

Представници двају градова  разговарали су о унапређењу односа  и оценили да сарадња, започета  братимљењем 1964. године, треба да се појача у областима културе, спорта и омладине.

Осим тога, Јелушић је присуствовао и конференцији поводом почетка пројекта „Корс опера“ који удружује три опера-театра из три града: Градски театар из Модене, Национални театар из Линца и Српско народно позориште из Новог Сада. Како је саопштено, пројекат би требало да створи нову оперу кроз модел сарадње поменутих театара.

Осим захвалности на гостопримству, Јелушић је исказао и потенцијале Новог Сада као универзитетског и ИТ центра, те подсетио на то да је наредне године Нови Сад Омладинска престоница Европе, а 2021. године и Европска престоница културе. Јелушић се састао и с представницима омладинских организација и креатора локалних политика за младе у Модени, када су домаћинима представљени планови Новог Сада током године у којој је Омладинска престоница Европе.     

 С. Кр. 

EUR/RSD 117.5847
Најновије вести