Пријава за младе отворена до 1. децембра

Удружење „Превент“ позива младе да се пријаве на обуку теренских радника.
с
Фото: Приватна архива

Обука је намењена мотивисаним, одговорним и посвећеним младима од 18 до 30 година, самоиницијативним, креативним и предузимљивим, спремним да волонтирају током наредне две године. За обуку је потребно пријавити се до 1. децембра, попуњавањем формулара који се налази у оквиру позива за обуку на Фејсбук страници „Превент“. За сва додатна питања могуће је обратити се Удружењу „Превент“ на број 060/688 90 90 или имејл-адресу udruzenjeprevent@gmail.com.

Тренинг теренских радника обухватиће теме о болестима зависности, смањењу штете, превенцији, психоактивним супстанцама, полно преносивим и крвљу преносивим инфекцијама, добровољним, поверљивим саветовањима и тестирању на ХИВ, дискриминацији, као и неформално образовање, теренски и омладински рад, комуникацију и етички кодекс. Волонтери ће, кроз тренинг, стећи знање и способност за теренски рад са популацијама у повећаном ризику за добијање ХИВ-а, али и друге корисне животне вештине и знања. Од теренских радника се очекује посвећен и одговоран рад, присуство састанцима и терену једном седмично и активно учешће у свим видовима комуникације са организацијом. Особе које прођу тренинг моћи ће да се ангажују и на другим активностима Удружења „Превент“.

Обука за теренске раднике спроводи се у оквиру пројеката који финансира Градска управа за спорт и омладину - Канцеларија за младе.

Б. П.

EUR/RSD 117.3152
Најновије вести