Пријаве за „21114 – ФИЛМ ФЕСТ” до 25. јуна у поноћ

Конкурс за пријаву краткометражних играних и докуменатарних филмова  на шестом „21114– Филм фесту”, који ће бити одржан овог лета на Новом насељу, отворен је до 25. јуна у поноћ.
 ФЕСТ 21114 – FILM FEST  Foto: 21114 – FILM FEST
Фото: 21114 – ФИЛМ ФЕСТ  Фото: 21114 – ФИЛМ

Заинтересовани аутори свој филм могу пријавити путем пријавног формулара на интернет адреси www.novokulturno­naselje.rs/konkursfilm.

Трајање филма, који је настао у периоду од јуна 2018. до маја 2020. године, не треба да прелази 30 минута. Шести по реду „21114 - Филм фест” ће се одржати овог лета на неколико локација на Новом насељу у Новом Саду. Поред богатог филмског програма, као и изложби, трибина и радионица и овогодишњи фестивал ће доделити награду публике, новонасељски “Златни чеп” награду за најбољи краткометражни филм селекције филмова изабраних са конкурса.

Награду „Златни чеп”, иначе ауторски рад академског вајара Дејана Јанкова, прошле године понео је „Кратак филм о кино ентузијазму”, новосадског режисера Филипа Марковиновића. Филмски фестивал на Новом насељу, на јединственим локацијама под отвореним небом током претходних издања прикупио је велике симпатије публике, а само прошлогодишње издање фестивала посетило је више од две хиљаде Новосађана, а термини и локације шестог филмског фестивала биће објављене ускоро. 

Д. А.

 

 

EUR/RSD 117.3152
Најновије вести