Пријаве за субвенције за куповину бицикла од 25. јуна путем интернета

Пријаве за Јавни позив за подршку набавке бицикла у износу од 10.000 динара почињу 25. јуна у 12 часова и трајаће до 5. јула у подне. Право учешћа имају сва физичка лица која имају личну карту са пребивалиштем на територији Града Новог Сада, а првих 900 пријављених добиће прилику да добију субвенцију, за шта је издвојено 7.020.000 динара.
w
Фото: Dnevnik.rs

Како се у Јавном позиву наводи, само једно лице из породичног домаћинства може добити средства, а члановима породице сматрају се супружник и ванбрачни партнер, њихова деца рођена у браку или ван њега, усвојена или пасторчад, њихови родитељи и лица која су они по закону дужни да издржавају, а који станују заједно са особом која се пријављује за субвенцију. Такође се наводи и да, уколико је цена новог бицикла мања од 10.000 динара, физичком лицу ће на рачун бити уплаћен износ у висини цене тог бицикла.

Пријава је могућа попуњавањем података путем апликације која је доступна на сајту Градске управе за заштиту животне средине www.environovisad.rs и на сајту Удружења “Новосадска бициклистичка иницијатива” www.vozibickl.rs, којој је поверен поступак доделе субвенција. Апликација за пријаву садржи образац пријаве са подацима физичког лица (име и презиме, адреса пребивалишта, контакт телефон и адреса електронске поште), изјаву о члановима домаћинства и сагласност о обради података о личности, а након пријављивања, добија се потврда о пријему пријаве са редним бројем у електронском фомату.

Како се даље наводи, особе које у тој потврди добију редни број од 1 до 900, потребно је да доставе фотокопију личне карте са адресом или очитану чиповану личну карту, лично у Културну станицу “Еђшег”, Антона Чехова 4 или слањем мејла на info@voyzibcikl.rs, а Удружење ће у року од пет дана од истека рока за подношење пријава, на сајту Градске управе и Удружења “Новосадска бициклистичка иницијатива” објавити ранг листу свих пријављених лица по времену пријаве, те ће они који испуњавају услове о томе бити обавештени у року од седам радних дана од објављивања ранг листе.

Првих 900 пријављених који испуњавају све услове, у року од 15 дана од објављивања ранг листе, потребно је да лично, у Улицу Антона Чехова 4, донесу личну карту на увид, оригинал потписаног обрасца сагласности о обради података о личности, оригинал потписаног обрасца изјаве о члановима домаћинства, доказ о отвореном динарском рачуну на своје име (копија банковне картице са именом, презименом и бројем рачуна или потрвда банке), доказ о куповини новог бицикла са датумом након објављивања коначне ранг листе (оригинални фискални рачун, са готовинским рачуном који гласи на име изабраног лица уз редни број пријаве и гаранцију).

Како се у тексту Јавног позива истиче, бицикл мора бити нов и купљен на територији Републике Србије, након објављење коначне ранг листе.

Сви који у року не доставе потребну документацију или се приликом провере утврди да не испуњавају услове позива изгубиће право на субвенцију, које ће припасти особи која се налази следећа на листи и испуњава услове.

Са првих 900 пријављених који испуњавају све услове Јавног позива и који су предали документацију, Удружење “Новосадска бициклистичка иницијатива” ће склопити уговоре о додели подстицаја и пренети новац на рачуне у року од 20 радних дана од дана пријема потпуне документације и склапања уговора.

Више информација могуће је добити позивом на бројеве телефона 069/2021-300 и 069/2021-961 радним данима од 9 до 19 часова.   Д. А.

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести