Про­ре­ђен број ку­па­ча на Штран­ду

Ки­шо­ви­то вре­ме ко­је је обе­ле­жи­ло овај ме­сец, из­гле­да да је сма­њи­ло во­љу Но­во­са­ђа­на да сло­бод­но вре­ме про­ве­ду на Штран­ду.
Proređen broj kupača na Štrandu  foto: S. Đorđević i M. Lazić
Фото: Проређен број купача на Штранду  фото: С. Ђорђевић и М. Лазић

Редовни купачи кажу да не памте сезону с мање посетилаца. Пред благајнама Штранда, упркос сунчаном и топлом времену, данас није било гужве – тек неколико пензионера и родитеља с децом. Ни на самом купалишту ситуација није била битно другачија.

Кабине спремно чекају штрандароше, али се чини као да их је овај варљиви јул заплашио па их нема у великом броју. Они који су ипак ту, одлично се забављају. Испред сваке „улице” су столови за којима се игра шах или таблић и пију преко потребна освежења. Како нам је рекла једна од продавачица сладоледа, Новосађанима треба два до три дана лепог времена да би у већем броју дошли на Штранд.

Фото: Променљиво време учинило своје  фото: С. Ђорђевић и М. Лазић

Професора историје Бојана Јовичића пронашли смо испред његове кабине како чита „Дневник”. Он каже да пре подне долазе баке и деке с унуцима, а од 14 сати долазе млади. Ипак, закључује да гужва на Штранду највише зависи од нивоа Дунава. Замерки има само на „Градско зеленило” и начин на који се одржавају кабине.

Локали  раде уредно и чекају посетиоце. Пре подне  углавном су били полупразни, а праву посету очекују тек после 17 часова, када се заврши радно време. Највише посла сасвим сигурно имају продавци сладоледа, испред чијих фрижидера се формирају редови деце.

Фото: Локали  пре подне углавном били полупразни фото: С. Ђорђевић и М. Лазић

У Дунаву је уживао и туриста који је пре два дана стигао из Немачке. Каже да му се свиђа Нови Сад јер је, за разлику од Београда, миран град. Упоређујући Штранд с немачким купалиштима, објаснио је да нема велике разлике. Сматра да је ова плажа лепо уређена и да има лепу атмосферу. Занмљив му је и положај Штранда, односно чињеница да се плажа налази испод Моста слободе.

С. Ђорђевић и М. Лазић

Kostadin
27.07.2018 • 09:34
Pošto je prošlo pola sezone, može se sa sigurnošću tvrditi da će zakupci lokala i ove godine popuzati.
EUR/RSD 117.5753
Најновије вести