ПРВА ПОМОЋ БЕБАМА И ДЕЦИ Дом здравља "Нови Сад" организије радионицу за родитеље

Дом здравља „Нови Сад” организује 14 едукативних радионица у оквиру пројекта „Едукација за прву помоћ код одојчади и деце”.
1
Фото: Ilustarcija pixabay

– Едукација подразумева 14 радионица намењених будућим родитељима које се односе на: пружање прве помоћи у случају тровања, гушења, опекотина, дехидратације, повраћања, осипа, повишене телесне температуре, падова, алергијских реакција, фебрилних конвулзија, а биће обухваћена и сва остала хитна стања код одојчади – кажу у Дому здравља „Нови Сад”.

Како објашњавају, обучаваће труднице у осмом и деветом месецу трудноће и њихове партнере, са територије Града Новог Сада, који похађају Школу за труднице Дома здравља.

– Идеја је да родитељи препознају када је детету потребна хитна медицинска помоћ и како да реагују у кризним ситуацијама. Предавачи су педијатар, високо струковна сестра и физиотерапеут. Циљ пројекта је едукација родитеља о вештинама и техникама пружања прве помоћи одојчету, упознавање са симптомима и карактеристикама одређених врста повреда – напомињу у Дому здравља.

Предавања се одржавају у Градском центру за унапређење репродуктивног здравља, у Алмашкој бр. 4 и то 30. октобра у 17, 18 и 19 часова и 3. новембра у 18 и 19 часова. Пројекат реализују у сарадњи са Градском управом за здравство.

Љ. П.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести