Расписан тендер за градњу вртића у Ветернику

Градња новог вртића у Ветернику могла би да почне до краја лета, будући да је Градска управа за имовину и имовинско-правне послове расписала тендер за извођача.
e
Фото: Pixabay.com

Једноспратна зграда предшколске установе, капацитета за око 140 малишана, предвиђена је на плацу површине 4.047 метара квадратних у Улици Милана Тепића бб. Процењена вредност инвестиције је 252,5 милиона динара, а планирани објекат ће бити изграђен за 15 месеци, односно на тај период ће бити закључен уговор с одабраним извођачима.

Нова зграда предшколске установе ће од регулационе линије бити удаљена десет метара и 18,3 од суседне парцеле, с тим да су колски и пешачки прилази из Улице Милана Тепића. По пројекту новосадске фирме “МОД архитект” доо, приземље и спрат једнаких су површина око 1.669 квадрата. Како се из тендерске документације може приметити, простор на доњој етажи подељен је на две ламеле, источну и западну, односно за децу до три године и од три до шест. У јаслицама су предвиђене четири гупе малишана, док ће предшколци бити распоређени у шест група. Осим соба за боравак деце и ходника, у приземљу ће се налазати санитарни чворови за родитеље, запослене и серевирке, перионица, простор за реквизите, топлотна подстаница, кухиња с оставом, као и сала с пратећим техничким просторијама. Како би било довољно места за дечје ормариће, ходници су ширине 240 центиметара, а собе у приземљу ће преко ходника имати излаз на централно двориште.

Две етаже повезиваће двокрако степениште, а на спрату ће бити смештена администрација. Ту су планиране радне собе, од којих ће свака имати купатило и простор за пратећи материјал, док су остале просторије намењене главном васпитачу, медицинској сестри, педагогу и дефектологу.

Објекат је, по пројекту, оријентисан тако да је већина фасадних отвора на источној и јужној страни, а предвиђена је ПВЦ спољна столарија (врата и прозори), петокоморних профила с двоструким термопан стаклом.

Осим противпожарне заштите, зграда предшколске установе ће бити опремљена противпровалним системом, односно видео надзором, детекторима покрета, алармом и сличном опремом.

Понуде до 25. јуна

Понуде на тендер Градске управе за имовину и имовинско правне послове подносе се до 25. јуна, а након тога ће бити одабрана фирма која ће изградити вртић у Ветернику. Имајући у виду све рокове, као и време потребно за увођење извођача у посао, радови би могли да почну већ у јулу.

        Ј. Вукашиновић

 

Пројекат „Приградска насеља Новог Сада” је реализовао Дневник Војводина прес доо уз подршку Града Новог Сада, а ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио новац

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести