СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ У ЖАБЉУ Спорт и здрав начин живота је веома важан

ЖАБАЉ: Спортске игре младих започеле су у Жабљу, у спортској хали препуној деце. Ово је 11. година заредом како се одржавају игре које за циљ имају промоцију здравог начина живота. Такмичило се 12 екипа, које су показале пре свега фер игру.
а
Фото: Dnevnik.rs

Председник Општине Жабаљ Урош Радановић истакао је да је поносан на децу која сваке године покажу спортски дух и фер-плеј.

"Овакви догађаји увек нам измаме осмехе, а када видимо оволики број деце на једном месту, уједињених, то нам је још већа мотивација да и ми радимо за њихову будућност, исто тако уједињени", подвукао је Радановић. 

Члан Општинског већа за спорт Зоран Шолаја захвалио се организаторима који су деци из ове општине пружили лепо искуство.

"Спорт и здрав начин живота врло је важан сегмент у нашој општини. Зато увек подржавамо овакве догађаје и радимо на томе да из године у годину буду све масовнији", поручио је Шолаја.

Фото: Dnevnik.rs

Спортске игре младих су највећа манифестација аматерског спорта за децу и омладину на овим просторима, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства. И поред тога што се баве рекреацијом кроз аматерски спорт, такмичења су организована на професионалном нивоу. Промовишу начин живота чије су основни постулати разумевање, пријатељство, поштовање различитости, солидарност и фер-плеј, као најделотворнија алтернатива свим негативним утицајима данашњице. Игре су тиме постале највећа манифестација аматерског спорта у Европи, призната од Међународног Олимпијског комитета.

Текст и фото: М. Рашић

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести