Сремски Карловци: Дозвољен рад привредницима, теретанама и фризерским салонима

За зелену пијацу у Сремским Карловцима од јуче важи измењено радно време.
З. Милосављевић/Зелена пијацу у Сремским Карловцима ради сваког радног дана од 7 до 14 часова
Фото: З. Милосављевић/Зелена пијацу у Сремским Карловцима ради сваког радног дана од 7 до 14 часова

Општински штаб за ванредне ситуације, који је одржао телефонску седницу у недељу касно после подне, одлучио је да пијаца буде отворена сваког радног дана од 7 до 14 часова, а не од 5 до 17 како је првобитно, када је Републичка влада дозволила њихово отварање у Србији, било одлучено у Карловцима. Управљач пијаце, ЈКП „Белило”, дужан је да закупцима тезги и купцима обезбеди, односно омогући, примену свих превентивних мера од утицаја на безбедност и здравље, посебно оних које се односе на спречавање ширења  болести КОВИД-19. Под тим се подразумева држање социјалне дистанце, дезинфекција и употреба заштитних маски и рукавица.

Штаб је препоручио карловачким  привредницима да наставе да раде пуним капацитетом уз обавезно придржавање прописаних мера заштите од коронавируса, како запослених, тако и других људи који бораве у радном простору. Наложено им је да организују радне активности и радни простор тако да се избегне директан контакт између запослених када год то природа посла дозвољава, после услуге пружене сваком појединачном кориснику обавезно дезинфикују просторије, подове, мобилијар, машине, алат и уређаје за рад, као и поставе дезобаријеру. У обавези су да користе лична заштитна средстава, тј. маске и рукавице, те да дезинфикују ноге и руке сви који улазе у пословни простор и да поштују друге мере.

У случају сумње да неко има симптоме заразне болести, одговорни без одлагања треба да га удаљи из просторија, с препоруком да се одмах јави надлежном дому здравља. Од јуче по одлуци Штаба за ванредне ситуације могу да раде фитнес клубови и теретане те фризерски, козметички, педикирски, маникирски  и слични салони, под условом да примењују мере заштите, а да запослени и корисници услуга обавезно поштују правила понашања.

Текст и фото: З. Милосављевић

EUR/RSD 117.1677
Најновије вести