Стабилне финансије довеле до 245 милиона евра

Нови Сад би у наредној години требало да располаже с 28,774 милијарди динара, готово 245 милиона евра, стоји у Предлогу буџета града за 2021. годину, који је Градско веће припремило за дневни ред седнице новосадске скупштине заказане за петак.
novi sad nekretnine
Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Тако би следеће године Нови Сад на располагању имао 11 одсто више новца из реалних прихода него сада, док је суфицит, односно неутрошени новац из претходних година, смањен с око 4,9 милијарде динара на 1,75 милијарду.

Из Градске куће поручују да на основу стабилности јавних финансија која је успостављена током претходних година настављају друштвено одговорну политику те ће тако боравак деце у Предшколској установи „Радосно детињство” остати бесплатан, наставиће се субвенције за приватне вртиће, а ђаци прваци поновно ће добити бесплатан комплет уџбеника.

Нови Сад би следеће године на располагању имао 11 одсто више новца из реалних прихода него сада, док је суфицит, односно неутрошени новац из претходних година, смањен с око 4,9 милијарде на 1,75 милијарду динара

Градска власт планира да уложи више од девет милијарди у велике инвестиције, што је, напомиње се, више од трећине укупног буyета и представља доказ да град наставља да се развија и поред епидемије ковида-19. Тако је планирано да се гради нови дом здравља, три објекта Предшколске установе, планирано је уређење центра града, изградња бициклистичке стазе на Футошком путу, завршетак изградње парка на Новом насељу, израда пројекта за реконструкцију Спенса, изградња атлетске дворане са стадионом и спортског комплекса с базеном у Футогу.

Извршна власт најављује да ће наредне године почети и пројектовање и изградња четвртог моста преко Дунава – обилазнице око Новог Сада

Извршна власт најављује да ће наредне године почети и пројектовање и изградња четвртог моста преко Дунава – обилазнице око Новог Сада, као једне од највећих градских инвестиција и пројеката. Најављене су и велике инвестиције у реконструкцију и санацију основних и средњих школа на територији града. Предлагачи уједно истичу да се предложеним буџетом предвиђа довољно новца за још интензивније комунално опремање свих делова града.

Такође је истакнуто и да су у буџет увршћени бројни захтеви грађана поднети преко месних заједница, те су тако активно учествовали у креирању буџета и побољшали животне услове у свом комшилуку.

        С. Кр.

 

 

 

 

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести