Све више школараца у ОШ „Коста Трифковић”

Свечани програм за пријем првака у ОШ „Коста Трифковић” одржан је јуче у сали за физичко те школе.
kosta trifkovic7
Фото: Dnevnik.rs

Уписано је 178 првака од укупно 1.320 ученика, а биће их више од 180 јер ће им се придружити неколико вршњака из Београда, Бачке Паланке и Панчева. Та школа ове године уписала је више деце него претходне, а сваке године новим школарцима попуни се седам одељења. Малишани су најпре са својим родитељима, бакама и декама и браћом и сестрама дочекани у дворишту школе, а потом су им наставници и ученици четвртог разреда, заједно са старијим разредима и фолклорном групом, свечано пожелели добродошлицу.

„За прваке је то велики дан, имају трему и различито реагују, а сваки родитељ има другачији приступ школовању и начину учења“, казао је директор школе „Коста Трифковић” Милан Спасојевић.

Након поздравних речи и добродошлице директора школе, прваци су с учитељима отишли до својих учионица, где су их чекали поклони од школе и спонзора. Дотерани, уживајући у упознавању с новим школским другарима, а у пратњи својих најдражих, првачићи још увек нису потпуно свесни озбиљности школе. Кажу да су им родитељи објаснили правила понашања, а они ће се потрудити да их се придржавају. Родитељи, видно узбуђенији од својих малишана, тврде да ће се максимално посветити образовању своје деце јер је у томе кључ њиховог успеха у будућем самосталном животу.

Текст и фото: М. Рашић

EUR/RSD 117.0413
Најновије вести