Такмичење стартапова Seedstars World одржано у Новом Саду

Такмичење стартапова Seedstars World, које је окупило 20 стартапова из Србије окончано је вечерас у Ректорату Универзитета у Новом Саду, а победник ће имати прилику да се такмичи на светском такмичењу у Швајцарској.
Seedstars World/Grad Novi Sad
Фото: Град Нови Сад

Највеће светско такмичење у старт-апу „Seedstar World“, које на једном месту окупља иновативне тимове и инвеститоре, први пут је одржано у Новом Саду. Од 20 најбољих старт-апова из целе Србије, у финалу се нашло десет, који су јуче презентовани у Ректорату Универзитета у Новом Саду локалним и регионалним менторима. Прво место добија могућност одласка на Светско првенство у Швајцарску, а остали прилику да се придруже тромесечном програму сарадње с инвеститорима из целог света.

– Сматрам да је то највећи старт-ап догађај године у Новом Саду, с обзиром на чињеницу да први пут имамо толики број инвеститора и иностраних ментора, и на тај начин додатно јачамо старт-ап еко-систем код нас – истакао је амбасадор „Сеедстар“-а за регион Балкана Игор Грајић.

Такмичењу је присуствовао и председник Скупштине града Здравко Јелушић, који је потврдио да је такво такмичење изузетно значајно за наш град, али и државу у целини.

– Нажалост, у свету је мало идеја, нарочито оних које свет мењају набоље – рекао је Јелушић. – Нама је драго што се једно такво такмичење одржава у Новом Саду и што ће победници, а верујем и они који нису званично награђени, имати прилику да разговарају с потенцијалним инвеститорима који желе да уложе паре у њихове идеје. Сведоци смо тога да ће стотине хиљада евра бити уложено у старт-апове чији производи буду одабрани и због тога је изузетно важно да у Новом Саду постоје такви догађаји. На тај начин ћемо показати да на овим просторима живе људи који, као некад Никола Тесла, имају идеје које апсолутно мењају свет у бољем и позитивном смеру.

Б. Павковић

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести