Тате Новосађани поклонили нову гитару уличном свирачу

Улични свирач Јован Дарабош увек је на новосадским улицама и расположен да своје суграђане увесели звуцима гитаре.
ф
Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

Бар је тако било до почетка прошле недеље, када су му непознати хулигани сломили гитару, што је Јована оставило без јединих примања. Његов такорећи комшија Игор Петранек, члан Фејсбук групе „Тате Новосађани”, одлучио је да му поклони једну своју стару гитару не би ли „премостио” док не набави другу, бољу.

– Размишљао сам како могу да му помогнем и онда сам на Фејсбук групи позвао и остале очеве да се прикључе акцији скупљања новца и око 40 њих се одазвало – прича Игор. – После два дана имао сам око 50 евра на рачуну, а јуче 45.200 динара. Свако је уплатио наспрам својих могућности и договорили смо се да му купимо гитару и све оно што му уз њу треба.

Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

Тако су отишли у продавницу музичке опреме „Стрингер”, где су нашли одговарајућу гитару, каиш за њу, жице и торбу коју су добили на попусту. Остало је још нешто новца на Игоровом рачуну и, како каже, он ће послужити за неку следећу акцију.

– Ломљење гитаре је вандалски чин и нисмо поносни на то, али јесмо поносни на ово што смо ми урадили – каже наш саговорник, враћајући веру у људе.

Л. Радловачки

 

Желимир
17.08.2019 • 17:49
Браво за све људе добре воље,браво за комшије и пријатеље.Човеку је људски помоћи,нарочито,човеку,којем су ово једина примања.Сећам се мог или ти нашег,пријатеља,Вилмоша Каубоја.Сваки мој долазак у Нови Сад,био је одвојен и за нашег Вилику и скромну помоћ.Хвала Вам људи и у моје име !!!
EUR/RSD 117.5737
Најновије вести