Тетовирај детелину с четири листа и помози Милици Тупањац

НОВИ САД: Новосађани су већ упознати са женом великог срца Мајом Радаковић с Детелинаре, која је у више наврата организовала разне хуманитарне акције за лечење болесних малишана. Овај пут, она је покренула хуманитарну акцију „Детелина са четири листа” која се реализују се у петак, 22. јануара и суботу 23. у студију за тетоваже „Бркови” (Др Светислава Касапиновића 20).
t
Фото: Studio "Brkovi" se priključio akciji za pomoć Milici/V. Zdravković

Власник студија Бранко Бане Марић каже да је желео да се укључи и помогне малој Милици Тупањац из Новог Сада која болује од церебралне парализе онако како најбоље уме – тетовирањем.

Помоћ малишанима је увек потребна, а идеја је дошла преко другарице Маје и њене Фејсбук странице „За лепшу и бољу Детелинару”, каже Бане Марић.

Како додаје, иако акција траје данас и сутра, уколико буде већи број заинтересованих, радиће и другим данима.

За сада је заказано 15 људи који желе да помогну Милици и сигурни смо да ће тај број расти. Радимо од 14 до 18 часова, а битно је заказати свој термин преко Фејсбук странице „Таттоо Бркови” или путем телефона 060/140-26-28, да се не би стварале гужве јер морамо да поштујемо све здравствено-безбедносне мере које су још увек на снази, ради заштите од коронавируса. Одлучили смо се за малу детелину са четири листа величине три пута три центиметра, јер она симболизује срећу, а кошта 1.000 динара. Од тога ће 50 одсто ићи за Миличино лечење. Трајање цртања тетоваже је око 15 до 20 минута, каже Марић. 

Како додаје, сви који дођу, могу у суштини и сами да изаберу мотив детелине који би да тетовирају, а он и његов колега Игор имају припремљене три варијанте цртежа за оне који нису сигурни.

Битно је да нема превише детаља, због природе саме акције и времена које је потребно да се тетоваже реализују. Уколико тетовирање не звучи превише привлачно за поједине грађане, током два дана трајања акције ће у студију бити постављена и видно обележена кутија за прикупљање донација, те уколико сте у пролазу, свратите и убаците донацију да мала Милица стане на ноге, поручује Марић.

Милица Тупањац је рођена у 32. недељи, а компликације на порођају су довеле до губитка кисеоника и реанимације. Након претрага је установљено да Милица има вишеструка оштећења, а убрзо је постављена и дијагноза церебралне парализе – квадрипарезе. Једина шанса да она прохода су две операције у Сент Луису у Америци, заказане за ову годину. Да Милица стане на ноге суграђани могу помоћи слањем СМС поруке садржине 862 на број телефона 3030 Хуманитарне фондације „Буди хуман” или уплатом на динарски рачун 160-6000000732605-60.

И. Бакмаз

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести