У Гимназији "Светозар Марковић" едукација о безбедности у саобраћају

Едукација о безбедности у саобраћају одржана је у Гимназији "Светозар Марковић" у Новом Саду са циљем да се подигне свест о безбедности у саобраћају.
1
Фото: Град Нови Сад

Едукацију је организовао Савет за Координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији Града Новог Сада, а присуствовао је начелник Градске управе за саобраћај и путеве Ђорђе Басарић  као и Деа Ђурђевић, јавна личност која је и сама доживела саобраћајну несрећу, и представник саобраћајне полиције ПУ Нови Сад Дејан Милојевић.

-Савет за Координацију послова безбедности саобраћаја велики део средстава користи управо за едукацију. Она је један од основних предуслова за достизање вишег нивоа саобраћајне културе и веће безбедности свих учесника у саобраћају и представља најефикаснији начин превенције. У току године смо организовали едукације за децу од првог до четвртог разреда основне школе, за децу бициклисте, за правилно коришћење ауто седишта, за старије суграђане учеснике у саобраћају и ову, намењену средњошколцима који намеравају да полажу возачки испит или су га већ положили – истакао је Ђорђе Басарић.

Деа Ђурђевић је свим ученицима скренула пажњу на неопходност одговорног понашања у саобраћају.

-Апеловала бих на све младе људе да буду максимално пажљиви у саобраћају и концентрисани на вожњу поготово у зимским условима. Због мањка концентрације и све чешћег коришћења мобилних телефона у току вожње, било да је реч о телефонирању или снимању, веома често долази до грешака у саобраћају које су најчешћи узроци саобраћајних незгода, поготово у зимском периоду. Млади, са друге стране, изузетно добро познају саобраћајне прилике, труде се и желе да још боље савладају ову тему и веома су заинтересовани за оваква предавања- рекла је Деа Ђурђевић.

EUR/RSD 117.3326
Најновије вести