„Укуси Војводине” – фестивал хране за викенд у Лиманском парку

Други гастрономски фестивал „Укуси Војводине” биће одржан за викенд, 8. и 9. септембра, од 10 до 20 часова у Лиманском парку.
1
Фото: Dnevnik.rs

Фестивал промовише аутентичне производе и јела војвођанске кухиње, а током дводневног празника укусне хране и добре забаве представиће се најбољи мали произвођачи и прерађивачи хране из Војводине, као и ресторани с традиционалном војвођанском кухињом. Више од 100 кувара из света такмичиће се у припремању јела у четири категорије – модерна јела, јела од речне рибе, јела од тестенине и ресторански дезерт, а свако од њих припремљено на војвођански начин. Најбоље ће прогласити стручни жири с потпредседником Светске асоцијације шефова кувара Геријем Филбијем на челу.


Хуманитарни шпајз

Део дводневне манифестације биће и „Хуманитарни шпајз”, акција за прикупљање хране која ће бити донирана Колу српских сестара Епархије бачке. „Шпајз” ће имати посебно дизајниран штанд, постављен на видљивом месту, а храну ће, куповином намирница на фестивалу, поклањати и произвођачи и гости фестивала.


Посетиоци ће моћи да уживају у храни и пићу одабраних домаћих произвођача, да пробају укус аутентичних војвођанских јела, као што су супа од фазана, перкелт, секељи гулаш, веганска сарма на војвођански начин, паприкаш од петла или мангулице, печене туријске кобасице, лангош, насуво, гомбоце, штрудла или резанци с маком.

Целодневни музички, културни и забавни програм за децу и одрасле такође ће гостима бити на располагању у Лиманском парку. На бинама ће се смењивати концерти рок и поп музике, класике, али и традиционалних тамбураша. Деца ће се такмичити у скакању у yаковима, прескакању вијаче, ношењу јајета у кашики или учествовати у креативним, кулинарским и ликовним радионицама.

Б. П.

EUR/RSD 117.5673
Најновије вести