Укуси Војводине у Лиманском парку: Дводневни празник укуса

НОВИ САД: Други гастрономски фестивал “Укуси Војводине”, који промовише аутентичне производе и јела војвођанске кухиње, биће одржан 8. и 9. септембра од 10 до 20 часова у Лиманском парку.
ukusi vojvodine
Фото: Facebook (Ukusi Vojvodine)

Током дводневног празника укусне хране и добре забаве представиће се најбољи мали произвођачи и прерађивачи хране из Војводине, ресторани с традиционалном војвођанском кухињом, а више од 100 кувара из света такмичиће се у припремању јела у четири категорије.

Посетиоци ће моћи да уживају у храни и у пићу одабраних домаћих произвођача, да пробају укус аутентичних војвођанских јела, као што су супа од фазана, перкелт, секељи гулаш, веганска сарма на војвођански начин, паприкаш од петла или мангулице, печене туријске кобасице, лангош, насуво, гомбоце, штрудла или резанци с маком…

У Лиманском парку гостима ће бити на располагању целодневни музички, културни и забавни програм за децу и одрасле. На бинама ће се смењивати концерти рок и поп музике, класике, али и традиционалних тамбураша. Деца ће се такмичити у скакању у џаковима, прескакању вијаче, ношењу јајета у кашици, или учествовати у креативним кулинарским и ликовним радионицама.

У оквиру фестивала одржава се и међународно такмичење “Војводина Culinary Cup”, које ће окупити више од сто кулинарских мајстора из Србије и региона. Кувари ће се надметати у припремању модерног јела на војвођански начин, спремању тестенине и речне рибе, у припреми ресторанског десерта.

Најбоље ће прогласити стручни жири на челу са Геријем Филбијем, потпредседником Светске асоцијације шефова кувара.

Део дводневне манифестације биће и “Хуманитарни шпајз”, акција за прикупљање хране која ће бити донирана Колу српских сестара – Епархија бачка, Нови Сад.

“Шпајз” ће имати посебно дизајниран штанд, постављен на видљивом месту, а храну ће поклањати и произвођачи, и гости фестивала, куповином намирница на фестивалу.

EUR/RSD 117.3078
Најновије вести