Улица Светозара Милетића ускоро у новом руху

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције расписала је конкурс за избор најповољнијег извођача радова за реконструкцију Милетићеве улице, у делу од Улице Јована Суботића до Грчкошколске. Овогодишњим програмом уређивања грађевинског земљишта планирана је измена водовода и канализације, изградња саобраћајних површина, али и јавног осветљења у тој улици.
Mileticeva, r hadzic
Фото: Дневник/Р. Хаџић

Процењена вредност јавне набавке износи близу 34 милиона динара, од чега је око 27,5 милиона планирано за изградњу саобраћајних површина, реконструкцију водовода и канализације, а око 6,4 милиона динара за јавно осветљење.

Подсетимо, упркос томе што је Милетићева улица опремљена свим комуналним инсталацијама, водовод је у лошем стању и неопходна му је реконструкција. Током радова мењаће се и кућни и сливнички прикључци и повезати на садашњи колектор, а осим тога, у оквиру уређења Милетићеве улице биће постављено 14 зидних фењера. Врста светиљки и начин осветљавања биће уклопљен у врсту и начин осветљења у околним улицама, а како су рекли у Управи, у потпуности ће задовољити потребе кретања пешака и саобраћаја у вечерњим часовима. 

Осим тога, пројектом реконструкције предвиђена је изградња и нових саобраћајних површина у две различите ширине, и то од 5,5 метара на деоници од Улице Јована Суботића до краја Трифковићевог трга, дугој 210 метара и 3,5 метара од Трифковићевог трга до уклапања код Грчкошколске улице, дугој 120 метара. Целом дужином биће изграђене пешачке стазе с обе стране улице, а површинско одводњавање биће решено прикупљањем воде уз помоћ попречног и продуженог пада до сливника који ће бити лоцирани ван коловоза.

С обзиром на то да ће одлука о додели уговора или обустави поступка бити донета у року од десет дана од завршетка набавке, који је предвиђен за 8. мај, реконструкција улице може се очекивати до почетка јуна. Тачан датум, као и то да ли ће улица бити затворена због реконструкције, биће познато након окончања поступка јавне набавке. Реконструкцију ће заједнички финансирати Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције и Управа за капитална улагања АП Војводине.

В. Бијелић

 

 

 

 

EUR/RSD 117.1769
Најновије вести