Упис нових полазника у школу рачунара

У „Грађанској школи рачунара” у месној заједници „Соња Мариковић”, која је специјализована за обуку средње и старије генерације за рад на компјутерима, има још места за априлске курсеве.
racunari EPA TONY AVELAR.jpg
Фото: EPA (TONY AVELAR)

Пријаву за курс суграђани могу поднети у просторијама те МЗ, Кеј Жртава рације 4 сваког радног дана до 11. 30 сати или на телефоне 457-538 и 065/6519-477. Школа је у протекле три и по године развила посебан школски програм, специјално прилагођен старијим суграђанима, с обзиром на то да те категорије становништва имају потешкоћа у савладавању знања о новим технологијама. Настава је организована у две групе, у преподневном термину од 10 до 11.30 сати и у поподневном од 17 до 18.30. За сваког од седам полазника је обезбеђен рачунар.

Курсеви трају четири седмице, а за стицање сертификата о завршеној обуци професионалног руковања рачунаром у тој школи није потребно никакво предзнање. Цена курса је 6.000 динара и може се платити у две рате, док је за самохране родитеље резервисано по једно место у свакој групи полазника и за њих је школовање бесплатно.

У овој школи суграђани могу да набаве и књигу под насловом „Врата света интернета”. Тај приручник за апсолутне почетнике старије генерације намењен је онима који желе да самостално, без инструктора, овладају тајнама рачунара и интернета. Издавачка цена књиге је 1.200 динара.

Ј. Р.

 

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести