Уручена помоћ Сигурној дечјој кући

Школски прибор, гардероба и средства за личну хигијену, прикупљени у Јужнобачком управном округу, уручени су  Центру за социјални рад града Новог Сада, односно Сигурној дечјој кући.
д
Фото: Dnevnik.rs

У том прихватилишту тренутно борави 11 деце, а у сакупљању помоћи учествовало 47 основних и средњих школа.

– Седам година заредом прикупљамо помоћ за децу с Косова и Метохије, те штићенике Центра за социјални рад и малишане из Дечјег села у Сремској Каменици – објаснио је начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић, и захвалио се школама на подршци, односно деци и њиховим родитељима, наставницима и директорима. – Сакупили смо и донели потрепштине неопходне за што квалитетније одрастање малишана и трудимо се да што чешће обиђемо Дечје село и Центар за социјални рад, да поразговарамо с децом, а у контакту смо и с директорима тих установа.

Он је подсетио на то да су градоначелник Милош Вучевић и Градско веће донели одлуку да вртићи ове године буду бесплатни, и то је, како је навео, доказ бриге о деци и њиховој будућности.

Директорка Центра за социјални рад града Новог Сада Добрила Чачија истакла је да свака помоћ тој установи много значи, између осталог и због тога што показује да неко мисли на њихове штићенике и разуме с којим се све проблемима та установа суочава.

– Потребе штићеника се стално проширују и повећавају, а наши капацитети су ограничени – објаснила је Добрила Чачија. – Свака помоћ је добродошла јер показује да нисмо сами.

Руководилац прихватилишта Сигурна дечја кућа при Центру за социјални рад града Новог Сада Бранко Зеленбаба каже да је тренутно попуњено 80 одсто капацитета те установе, у којој борави 11 деце, махом из Новог Сада, док је четворо штићеника с подручја неких других центара.

– Недостатак особља је озбиљан проблем с којим се суочавамо – рекао је Зеленбаба. – Будући да нам је троје колега отишло, недостаје нам још запослених да бисмо се максимално посветили деци и помогли им.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести