Ускоро 70 нових подземних контејнера у Новом Саду

Јавно комунално предузеће „Чистоћа” купује 70 нових подземних контејнера, као и резервне делове за старе, а реч је о јавним набавкама велике вредности.
д
Фото: Dnevnik.rs

Пошто је у питању капитална субвенција, 40 милиона динара за контејнере обезбеђено је из градске касе, док ће резервне делове „Чистоћа” финансирати из свог буџета. Годишњим планом јавних набавки за куповину резервних делова намењено је око 15 милиона динара.

Интересантно је да је на претходним тендерима посао добијала београдска фирма „Еко-сигнал” па се може очекивати да и овог пута том предузећу буде додељен уговор.

Како је наведено у тендерској документацији, контејнери би требало да се састоје од подземног кућишта, поклопца и газишта, надземне канте и посуде за прихват смећа – вреће, а фирма с којом градско предузеће потпише уговор, осим набавке, биће задужена и за монтажу. „Чистоћа” купује и 12 различитих делова за подземне контејнере, и то највише надземних канти, унутрашњих уложака и yакова.

Осим подземних конејнера, до краја године је планирана и куповина надземних и пластичних канти, које ће градско комунално предузеће коштати десет милиона динара, односно осам. Градско комунално предузеће, између осталог, планира да пазари контејнере за кабасти и крупни отпад (4,9 милиона динара), виљушкар (4,95 милиона), мини-утоваривач (осам милиона), затим комбиновану радну машину (11 милиона), трактор с прикључцима (4,9 милиона), те два камиона за пражњење подземних контејнера (50 милиона).

Програмом пословања ЈКП „Чистоћа” предвиђено је готово 689,2 милиона динара за набавке различитих добара, услуга и радова, а највећи део тог новца биће утрошен на куповину горива, око 150 милиона. За механичарске услуге планирано је 25 милиона, док ће набавка резервних делова за теретна, путничка и доставна возила и радне машине коштати 50 милиона динара. За услуге мануелног чишћења јавних површина које су недоступне за машинско чишћење биће издвојено 50 милиона, колико је планирано и за чишћење, сакупљање и селектовање отпада.

Осигурање имовине и лица „Чистоћа” ће платити 26 милиона динара, обезбеђивање имовине и објеката предузећа 24 милиона, док ће десет милиона бити издвојено за услуге чувања комуналне опреме на местима за одлагање отпада, односно за чуваре контејнера, како су их Новосађани прозвали.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.3271
Најновије вести