Ветерничке клупе пуне даровитих ђака

Иако се Основна школа „Михајло Пупин” налази у приградском насељу Ветерник и није у „срцу града”, у близини актуелних дешавања и разноврсних ђачких садржаја, то не неспречава ученике те образовне установе да постижу завидне резултате на разним такмичења.
е
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

Директорка школе Теодора Митић каже да су за успехе ученика делом заслужни и наставници који прате иновације и примењују савремене технике наставе, које често прилагођавају сваком ученику понаособ. Осим тога, охрабрују развијање талената деце, те на крају школске године имају чиме да се похвале.

Мали матурант Александар Кежић изабран је за ђака генерације, што је за њега доказ да су се сав труд и успеси које је остварио током школовања на крају исплатили. Он је био фаворит приликом избора јер је од почетка школовања показао интересовање за разне предмете, а на такмичењима из математике, биологије, српског језика и хемије остваривао је запажене резултате.

– Ове школске године на такмичењима из биологије и хемије пласирао сам се на републички ниво – каже Александар, а као највећи успех издвоја  прво место на Републичком такмичењу из хемије. – На пријемном испиту за новоосновано специјално одељење за ученике с посебним способностима за биологију и хемију у Гимназији „Јован Јовановић Змај” остварио сам максималан број бодова. Осим тога, полагаћу пријемни испит и за Природно-математички смер, па ћу накнадно одлучити шта је најбоље за мене.

Мали матурант Марко Новаков поносно истиче да је и он био у конкуренцији за избор ђака генерације. Он је учествовао на такмичењима из математике, физике, биологије, хемије и историје.

– Последња два такмичења на којима сам учествовао била су из историје, а на републичком нивоу успео сам да освојим пето место – поносно прича Марко, додајући да је историју заволео слушајући разговоре старијих о битним историјским догађајима, а у хемији га фасцинирају хемијски елементи од којих је свет сачињен па га у учењу мотивише радозналост.

За разлику од школских другара, Алекса Гагић је потпуно посвећен спорту. Бави се атлетиком (трке на 300 метара), а на Републичком такмичењу освојио је четврто место. Осим тога, нашао је времена и да тренира фудбал у ФК „Војводина”.

– Пошто је атлетика базичан спорт, она ми много помаже у фудбалу, где је такође битна брзина, а тренери и саиграчи давно су запазили моју хитрост и спретност на терену – похвалио се Алекса, и закључио да је у спорту и учењу најбитније имати позитиван дух, те да мора да постоји вера у себе јер се тако најлакше могу пребродити порази или лоши резултати.      

Размена уџбеника следеће недеље

По речима директорке ОШ „Михајло Пупин” Теодоре Митић, наставници и током распуста осимшљавају активности за ђаке да би школу доживели као пријатно место где се учи, забавља, размењују искуства и помаже. Тим поводом ће 14. јуна испред школе, бити организована манифестација „Берза под брезом”, на којој ће ветернички ђаци имати прилику да за симболичан износ набаве уyбенике и књиге за наредну школску годину.

С. Ковач

 

EUR/RSD 117.5738
Најновије вести