Вучевић: Нови Сад предњачи у задржавању младих

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић наводи да је, према подацима из истраживања Бечког института за међународне економске студије, рађеном за период од 2010 до 2019. године, Србија  забележила прилив младих високостручних људи.
vucevic2, fifa
Фото: Дневник (В. Фифа)

„То се коси са уобичајеним наводима о „одливу мозгова” из наше земље! Са изузетним задовољством истичем да Град Нови Сад посебно предњачи у задржавању младих захваљујући нашим сјајним факултетима и професорима на њима, све бољој инфраструктури, али, најважније, захваљујући јединственој могућности да се баш у Новом Саду ови млади професионалци развију и остваре свој пуни капацитет радом у престижним интернационалним компанијама које смо довели“, каже Вучевић.

Додаје да је списак импресиван, те да у Новом Саду послују праве модерне фирме XXI века као што су Континентал, Вега ИТ, Биосенс, Шнајдер Електрик.

„То су фирме које нуде финансијске услове далеко изнад просека, али и још много важније, оне које оспособљавају наше младе стручњаке да постану потпуно конкурентни на међународном тржишту рада. Обећавам да ћемо учинити све да овај списак буде још дужи и репрезентативнији, због чега ће још већи број младих доживети нашу лепу Србију и Нови Сад као идеално место за живот, рад и стварање породице. Нећемо стати јер немамо више права на то. Нећемо стати јер смо превише времена досад изгубили. Нећемо стати, мењаћемо се још брже и направићемо праву земљу за наше клинце који тек стасавају! То је наша мисија, за то живимо“, вели Вучевић.

Stef
22.03.2021 • 12:57
Moja cerka je zavrsila fakultet 2016 godine ima 26 godina i nema posao
EUR/RSD 117.5685
Најновије вести