Вучевић: Поштујемо жеље породице Балашевић, Ђолетов споменик су његова дела

Поводом све учесталијих коментара да би Ђорђе Балашевић требало да добије улицу или да би један мост требало назвати по њему, градоначелник Новог Сада Милош Вуче је рекао да је, пре свега, најважније поштовати жеље породице Балашевић.
blasevic
Фото: Ј. Пап

"Најважније је поштовати интиму породице. Разумем све нас и снажне емоције кроз које пролазимо, али на највећем губитку су они. Све што је до сада рађено било је у складу са жељама породице и могу да поручим да ће све и убудуће бити рађено такође у сагласју са породицом Балашевић", истакао је Вучевић.

Према његовим речима, Балашевић свакако, као, како наводи, највећа звезда на ексјугословенском простору која је постојала, заслужује репрезентативно место у Новом Саду.

"Он тај простор и има и заслужио је то својим делима", навео је Вучевић, који је све позвао да разумеју карактер Новог Сада и да "Ђорђе Балашевић никада не би нарушио тај карактер, и оно што је опевао у песмама и књигама", мислећи на говоре покојног уметника да не жели ни споменике нити било шта друго.

Вучевић је рекао да ће грађани и вечерас у Новом Саду имати могућност да се опросте од највећег кантаутора на овим просторима Ђорђа Балашевића на манифестацији "Ноћ када је Ђоле препливао Дунав".

Вучевић је рекао да ће Град Нови Сад логистички помоћи манифестацију, која ће почети у 19.00 сати, али је апеловао на све грађане на строго поштовање свих противепидемиолошких мера не заборављајући све опасности које вирус носи.

"Разговарао сам са породицом Балашевић, они сматрају да је прихватљиво све што је спонтано. Град ће логистички помоћи организацију, биће прилика да направимо леп опроштај Ђолету", навео је Вучевић за РТС, додајући како ће и сâм бити присутан.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести