Завршени радови код улаза у Ургентни центар

Радови грађевинских екипа ЈКП „Пут“ код улаза у Ургентни центар Клиничког центра Војводине приведени су крају.
т
Фото: ЈКП Пут

Претходне седмице уклоњен је део разделног острва и ивичњаци да би се омогућио пролаз возилима Хитне помоћи која долазе из смера Новог насеља. Изграђено је проширење на коловозу, „ниша“ са саобраћајном траком за скретање улево, која је асфалтирана, после чега су екипе Саобраћајне сигнализације „Пута” почеле да обележавају и фарбају хоризонталне ознаке на новом делу коловоза. Потом је уследило постављање знакова вертикалне сигнализације, који ће упућивати све учеснике у саобраћају да пролаз користе искључиво возила Хитне помоћи.   

Једна од грађевинских екипа ангажована је на изградњи прилазних стаза згради Историјског архива града у Улици Филипа Вишњића. Прво су уклоњене оштећене бетонске површине и израђен нови тампон-слој и постављени ивичњаци, после чега је уследило поплочавање тог простора новим бетонским плочама. Након радова „Телекома Србија”, затварање раскопаних јавних површина је и даље у току у већем броју улица на Подбари, у ужем центру града и на булеварима Ослобођења, Европе, Цара Лазара...

Санација оштећења на коловозу се ради на Клиси (Партизанска, Вука Караyића и Реље Савића ) и на Алибеговацу, код Петроварадина, где ће се у наредном периоду асфалтом санирати ударне рупе у већем броју улица, а такође ће бити санирани туцанички коловози да би били спремни за зимски период. У току је и санација ударних рупа на државном путу Руменка–Кисач–Степановићево, који је у надлежности ЈКП „Пут”.

Радно је и у приградском насељу Немановци. Екипе „Пута” су ту започеле припремне радове за изградњу терена за баскет. И даље је актуелан посао одводњавања површинских вода с коловоза у Карађорђевој улици у Буковцу, а почело је и пресвлачење коловоза новим асфалтом у Улици солунских добровољаца у Степановићеву.

По инспекцијским налозима, претходних неколико дана саниране су оштећене површине од бетонских плоча на тротоарима у Толстојевој, Улици Данила Киша и Гогољевој на Грбавици.

– Делови тротоара били су или улегнути или потпуно урушени, због спирања слојева подлоге. Након подизања плоча на тим местима, наше екипе морале су да саниирају тампон-слој од туцаника и песка да би постојеће бетонске плоче поново могле да се поставе – вели портпаролка „Пута” Биљана Ћубић.

Крајем прошле недеље завршени су радови у Железничкој улици, код броја 8.

Улице у Футогу пресвучене асфалтом

Протекле седмице неколико улица у Футогу је пресвучено новим асфалтом.

– Реч је о улицама Николе Тесле, Његошевој и Степе Степановића, као и раскрсници Степе Степановића и Реље Савића. Следи уређење банкина крај новоасфалтираних коловоза – напомиње Биљана Ћубић.

        С. С.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести