Амбасадор Ђурић и конгресмен Мрван о актуелним дешавањима на северу КиМ

ВАШИНГТОН: У оквиру састанака са члановима Српског кокуса у америчком Конгресу, амбасадор Србије у САД Марко Ђурић састао се са демократским конгресменом Френком Мрваном, коме је уручио лично писмо председника Србије Александра Вучића.
1
Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/ Ambasada Srbije u SAD/ bg

Поводом актуелних дешавања у северном делу КиМ, Ђурић је Мрвану пренео забринутост због све учесталијег и интензивнијег кршења основних лјудских права Срба у јужној српској покрајини, истакавши важност поштовања Бриселског споразума и неопходност формирања Заједнице српских општина, саопштено је из Амбасаде Србије у САД.

У домену економске сарадње, Ђурић је упознао Мрвана са најновијим макроекономским резултатима Србије, који су, упркос светској кризи, изнад свих очекивања, нагласивши да Србија наставлја да буде предводник у региону по броју страних директних инвестиција.

Осврнувши се и на значајан успех који Србија остварује у ИТ сектору као водећој индустријској грани, амбасадор Ђурић пренео је конгресмену Мрвану спремност Србије да са савезном државом Индијаном подели досадашња знања и искуства у овом домену.

Како се наводи у саопштењу, имајући у виду да у северозападној Индијани живи значајна српска дијаспора, двојица саговорника разговарали су и о могућностима далје привредно-индустријске сарадње и наступа српких компанија на тамошњем тржишту.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести