Амерички конгресмен: На Косову силовано 20.000 Албанки, казните злочинце

Амерички конгресмен из Тексаса Колин Алред тврди да су Срби током рата на Косову 1999. године силовали 20.000 Албанки и тражи од Србије да истражи те наводне злочине и казни починиоце.
3
Фото: twitter/ Colin Allred

Наиме, он је на свом twitter налогу објавио фотографије сусрета групе америчких конгресмена са Васфије Краснићи-Гоодман, Албанком са Косова која је наводно силована 1999. године када је имала 16 година.

„Васфије Краснићи-Гоодман је храбра жена која је преживела силовање током рата на Косову, заједно са 20.000 других косовских жена. Она је свој живот посветила ширењу своје приче како би омогућила да се ово никада више не понови. Била ми је част што су моје колеге данас упознале њу и остале преживеле“, написао је Алред на свом twitter налогу.

Додаје да ће он и његове колеге предложити резолуцију Представничког дома како би помогли да се исприча „прича госпође Краснићи-Гудман и позваће САД да посвете ресурсе како би се обезбедило да Србија истражи и кривично гони све оне који су одговорни за сексуално насиље током рата на Косову“.

Многи који су коментарисали Алредову објаву нису могли да скрију неверицу.

„Двадесет хиљада за 78 дана, колико је то дневно? И све то док је, како су Албанци и пропаганда САД тврдили, већина Албанаца била избегла у Албанију. Колико треба бити глуп да би поверовао у ове лажи, стоји у једном коментару.

Други коментатор каже да у САД измишљају нове лажи како би оправдали свој злочине током бомбардовања Савезне репубике Југославије 1999.

„Свака час! Покрећете причу о силованим Албанкама 23 године након монструозног бомбардовања Србије, а да ниједан злочинац из терористичке ОВК није осуђен? Колико наплаћујете ту подлу кампању“, пита се један од коментатора.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести