Ана Брнабић изабрана за повереника Градског одбора СНС Београда

БЕОГРАД: Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић одржао је вечерас састанак са представницима страначких одбора београдског округа на коме је Ана Брнабић изабрана за повереника Градског одбора СНС Београда, речено је Тањугу у СНС.
ana brnabic, Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Фото: Влада Србије/Слободан Миљевић

Премијерка Брнабић је на то место до Конгреса странке изабрана једногласно, а на предлог председника Вучића.

Састанак, који је одржан у пуној хали "Ранко Жеравица" на Новом Београду завршен је око 19.00 часова.

Вучић је раније данас у Новом Саду имао састанак са члановима проширеног састава Извршног одбора СНС и страначким одборима из Војводине, а јуче у Нишу са одборима из централне Србије и са Косова и Метохије.

Он је на тим састанцима, који су одржани без присуства медија, дао задатке одборима и поручио да се припремају за Скупстину странке и изборе.

"Свако од нас треба да зна шта су му задаци и да се бори за своју странку и за своју земљу", рекао је Вучић у Нишу.

Он је у Новом Саду рекао да ће напредњаци пред грађане изаћи са конкретним резултатима свог рада, али и конкретним плановима за будућност.

Председник је на скупу који је трајао око два сата између осталог рекао да је СНС отворена странка за све поштене људе, као ми да ће СНС још јаче радити за грађане Србије.

Вучић је рекао и да су сви одбори дужни да позову чланство на састанке страначких организација као припрему пред предстојећи Конгрес странке као и да се тиме креће у припрему за кампању за предстојеће изборе.

"Оно на чему ћемо инсистирати је да сви грађани буду обавестени ста смо урадили, и у локалним заједницама, опстинама, градовима и на нивоу дрзаве", навео је Вучић у Новом Саду.

Поред порука о раду странке, предстојећем Конгресу и изборима, председник је рекао да се Србија налази у изазовним временима, да многима смета то што данас Србија није слаба дрзава, што се не додворава никоме и љубоморно чува своју сувереност и независност.

Он је посебно истакао економске резултате и градњу и обнову инфраструктуре.

Поносан је, како је рекао, на постигнуто, и поручио да ће зато још јаче да раде за народ Србије.

"У СНС има места за све постене и вредне људе, треба да останемо отворена странка, странка која прима расирених руку људе у своје редове, у своју породицу", рекао је Вучић.

Он је истакао да никада не смеју ни да заличе на оне који су, како је навео, својом бахатосцу, лоповлуком унистили и разорили Србију.

"Они су фабрике закатанчили, а ми их отварамо сиром Србије... Борицемо се за сваки нови пут, пругу, мост, болницу, дом здравља, сколу, за ново повецање плата и пензија. Нико нам не мозе забранити да волимо и радимо за своју Србију", рекао је Вучић.

Лидер СНС најавио је недавно у Кладову да ће се напредњаци озбиљно спремати за изборе и да је његов предлог да се води позитивна кампања заснована на резултатима и ономе што ће у будуће бити урађено, а у шта људи верују.

Главни одбор СНС прихватио је на седници одржаној 29. маја у Београду оставку Небојше Стефановића на место председника београдског одбора странке.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести