Брнабић: Кинеска фабрика у Зрењанину биће највећа у Србији

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да ће кинеска фабрика "Шангдонг Линглонг" бити највећа до сада у Србији, с површином од 500.000 метара квадратних и да је њена изградња у Зрењанину показатељ одличних односа између Србије и Кине и повољног пословног окружења у нашој земљи. 
Ana Brnabić  Foto Tanjug/ vlada Republike Srbije/ S.  Miljevic
Фото: Ана Брнабић Фото Танјуг/ Влада Републике Србије/ С Миљевић

"То је још један резултат добре сарадње, узајамног поверења, поштовања, а рекла бих и пријатељства између председника (Александра) Вучића и кинеског председника Си Ђинпинга", рекла је за РТС Брнабић уочи свечаног пријема у Палати Србија, где је домаћин представницима "Шандонг Линглонга".
Премијерка је навела да је након разговора Вучића и Сија и потписивања оквирног уговора о сарадњи, Влада Србије прогласила да је овај пројекат од националног значаја.

"Борили смо се за ову инвестицију, као и за сваку другу инвестицију, дали смо све од себе, и добили смо резултат. Резултат је за Зрењанин, али и за целу Србију огроман, то је 800 милиона евра инвестиција и 1.200 нових радних места до 2025. године", нагласила је Брнабић. 
Она је рекал да је сутра дан за славље, јер ће бити постављен камен темељац за прву фабрику.

"То ће уједно бити највећа фабрика под кровом до сада у Србији, фабрика од 500.000 метара квадратних", рекла је Брнабић. 
Она је оценила да је изградња фабрике показатељ "одличних односа, 
сарадње, поштовања и поверења" између две земље. 

"И још један показатељ јако добрих услова, повољног пословног окружења у Србији, наше озбиљности да даље градимо и да се боримо за свако ново радно место", поручила је Брнабић. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести