Брнабић:  Надам се да ће Вучић остати на челу СНС

Председница Владе Ана Брнабић изразила је наду да председник Србије Александар  Вучић неће напустити место лидера Српске напредне странке.
brnabic, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

“ Ја заиста не знам никога ко је толико посвећен Србији и СНС-у и ко је такав борац као што је Вучић “, додала је, наводећи и да разуме колику жртву он и његова породица подносе због таквог његовог односа према Србији – “ да немате викенде, празнике, одмор, путовања, приватност “...

-  Разумем и да није фер тражити више од њега и његове породице, али се питам да ли ми без такве врсте лидерства можемо да наставимо истим интензитетом. СНС има фантастичне људе и светлу будућност, али се ипак надам да у догледној будућности неће бити промене на месту председника – казала је она, упитана да ли би након Вучићевог најављеног одласка са чела странке могла да заузме његово место. Уједно потврђује да су је у Српској напредној странци од првог дана прихватили као своју и поручује да им је на томе  бескрајно захвална.

Ана Брнабић тврди да у политици нема бољег учитеља од Александра Вучића и да је учити од њега привилегија коју би многи у свету желели

- Иако нисам била чланица СНС, и председник Вучић и странка су ми пружили пуну подршку и веровали у оно што радим. Знам колико је тешко то понекад било и колико се друге политичке опције не би одважиле на тако нешто. Никада ме нису условљавали - ни тиме да морам да постанем чланица странке, ни избором најближих сарадника, ни приоритетима које дефинишем у свом раду.

Дали су ми у свему простор и пружили подршку. СНС је храбра, одговорна и озбиљна странка, чија се идеологија своди на то да Србија побеђује. Ко год у томе може да помогне на било који начин, добродошао је. Тако су прихватили и мене, истакла је премијерка. Тврди да у политици нема бољег учитеља од Александра Вучића и да је учити од њега привилегија коју би многи у свету желели. “Важно је само да ми схватимо да имамо ту привилегију и ту предност и да је искористимо на прави начин”, закључује Ана Брнабић.  

С. Ст.

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести