Брнабић: Османи наставља са пропагандом и дезинформацијама

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић данас је реаговала на оптужбе и низ неистина које је за Си-Ен-Ен изнела косовска председница Вјоса Османи на рачун председника Александра Вучића и српске политике, назвавши их пропагандом и дезинформацијама.
ana brnabic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Пропаганда и дезинформације Вјосе Османи на Си-Ен-Ену настављају да дестабилизују цео западни Балкан. Неодговорне поруке у овако деликатном времену за регион и свет никоме не помажу", написала је премијерка на Твитеру.

Брнабић је додала и да такве поруке шаљу управо они који Србима ускраћују основна права, као што је право на гласање на недавним изборима.

Она је власти у Приштини назвала "европским шампионима у угрожавању српске културне баштине" и додала да су светски рекордери по чињеници да се најмањи број избеглица вратио на своја огњишта (мање од један одсто).

"Једини који не прича празне приче је председник Србије Александар Вучић. Он је лансирао Отворени Балкан како би приближио регион, позвао албанског премијера у прву посету после 68 година и подржавао регион током пандемије. Приштина треба да престане са пропагандом и фокусира се на будућност", написала је председница Владе на Твитеру.

EUR/RSD 117.4618
Најновије вести