Брнабић с представницима међународних финансијских организација

Брнабић је упознала саговорнике са плановима и циљевима у областима обухваћеним Зеленом агендом и истакла да су ова Агенда и заштита животне средине један од кључних приоритета.
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić na onlajn konferenciji Foto: Tanjug/video
Фото: Председница Владе Србије Ана Брнабић на онлајн конференцији Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић одржала је данас онлајн састанак са представницима међународних финансијских институција, који је био посвећен напретку Србије у спровођењу реформских циљева са нагласком на Зеленој агенди.

Брнабић је упознала саговорнике са плановима и циљевима у областима обухваћеним Зеленом агендом и истакла да су ова Агенда и заштита животне средине један од кључних приоритета.

Успостављање постројења за отпадне воде у свим већим градовима, уз помоћ и подршку међународних институција и фондова, побољшање квалитета живота људи успостављањем система за одлагање чврстог отпада, као и борбу против загађења ваздуха, премијерка је навела као три главна циља Владе Србије у области заштите животне средине.

Шеф канцеларије Светске банке у Србији Стивен Ндегва изразио је задовољство досадашњом сарадњом на бројним програмима као и предоченом агендом и подржао мере које Влада Србије предузима, оценивши да је од великог значаја што је Србија препознала значај Зелене агенде.

Саговорници из међународних финансијских институција су изразили спремност да даље подржавају Владу Србије у реализацији циљева и кроз финансирање одређених пројеката у оквиру Зелене агенде.

Премијерка је изразила захвалност Светској банци на подршци развојним пројектима и сарадњи која је до сада остварена, изразивши наду да ће успешно бити настављен и у будућности.

Састанку су присуствовала и Шеф сектора за сарадњу Делегације ЕУ у Србији Ингве Енгстром, Шеф АФД-а Доминик Хаутберг, Шеф КФВ-а Руедигер Хартман, Шеф ИФЦ-а Ари Наим као и министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести