Брнабић са Вархељијем о перспективи приступних преговора

БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић разговарала је данас путем видео линка са европским комесаром за проширење Оливером Вархељијем о перспективама приступних преговора Србије у наредних шест месеци.
ana brnabic, Tanjug/Nikola Anđić
Фото: Танјуг/Никола Анђић

Премијерка Брнабић је рекла да пуноправно чланство у ЕУ остаје стратешки приоритет Владе, нагласивши да Србија наставња да ради на имплементацији свеобухватних реформи, посебно у области владавине права.

Влада Србије у новом мандату је већ направила неколико реформских корака у овој области, нагласила је Брнабић.

Као најважније навела је формирање посебног Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог и Радне групе за безбедност и заштиту новинара. Влада Србије усвојила је и Акциони план за медијску стратегију.

Комесар Вархељи је изразио задовољство предоченим планом Владе Србије и напорима које улаже на путу ка чланству у ЕУ, оценивши да је од суштинске важности да се, спровођењем наведених реформи, убрза процес приступања Србије.

Премијерка Брнабић је истакла да веома цени залагање комесара Вархељија да одређена количина вакцина против Ковид-19 у најкраћем могућем року буде испоручена земљама Западног Балкана, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести