Брнабић: Вулин заслужено директор БИА, помогле и западне силе

ПАРАЋИН: Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да постављање Вулина на место директора Безбедносно-информативне агенције (БИА) заиста заслужено, али да мисли да су разне западне земље и западне силе много помогле да он  буде постављен на ту функцију.
ana brnabic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Како је рекла чини јој се да нису добро разумели начин на који функционише Александар Вучић, који на првом месту цени независност и самосталност у одлучивању у интересу грађана Србије.

"Он је оставио да Савет за националну безбедност не одлучује о том питању  више од месец дана и трпео огромне притиске. Углавном су западне силе говориле да то никако не сме да буде Александар Вулин. Александар Вучић функционише на начин да када било која страна држава дође и хоће да кадрира по Србији обично се деси да буде супротно. Када кажете да та и та особа не може, управо тој особи скоче шансе да управо буде на том месту за које су рекли да не може", рекла је она.

Премијерка  је подсетила и све који критикују Александра Вулина и у Србији, да је он раме уз раме са председником Србије и уз тадашњег директора БИА Братслава Гашића, најуспешније до сада спровео борбу против организованог криминала у Србији.

“Тиме је заједно са председником Вучићем ставио главу у торбу. Али је мафију победио. И то је нешто што данас не чујем да признају или да му приписују као заслугу, а треба да му се припише као заслуга. Александар Вучић је као председник тај рат против мафије најавио и започео али уз њега велику улогу у томе су дефинитвно имали Братислав Гашић и Александар Вулин”, рекла је Брнабић.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести