Чанак: Тужилаштво да формира предмет "Стаматовић"

НОВИ САД: Председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак позвао је данас тужилаштво да реагује због изјаве председника општине Чајетина и странке "Здрава Србија" Милана Стаматовића да Косово треба уступити Русији, јер је, како каже, начинио акт велеиздаје, саопштио је ЛСВ.
nenad canak tanjug
Фото: Tanjug

Стаматовић је јуче навео да је једини начин да се заштити територијални интегритет Србије и сачува јужна покрајина да, међудржавни уговором, КиМ уступимо Руској Федерацији на одређено време, а да Срби који живе на КиМ, аутоматски, поред српског, постану и руски држављани.

"Скандалозни политички гест Милана Стаматовића - да се део територије Србије препушта страној држави, сведочи о апсурдима националистичке политике и идеологије. Националистима је ближе памети да препусте страној држави део територије, коју сматрају својом, него да признају реалност", навео је Чанак.

Он је подсетио Стаматовића, као и државне органе, да је уступање дела суверене територије Републике Србије забрањено Уставом и представља кривично дело. 

"Очекујемо од државног тужиоца да реагује и формира „предмет Стаматовић", рекао је Чанак. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести