Црна Гора размишља да пусти Владу Георгиева и Матију Бећковића

ПОДГОРИЦА: Бивша влада је у последњој години свог мандата донела забрану уласка у Црну Гору или је протерала 11 држављана Србије, а премијер Здравко Кривокапић је раније најавио да влада "апсолутно размишља" да укине забрану за кантаутора Владу Георгиева и књижевника Матију Бећковића.
crna gora
Фото: Tanjug/Flickr, ilustracija
Поред Георгиева и Бећковића забрана уласка у Црну Гору је донета за историчаре Чедомира Антића, професора Филозофског факултета Универзитета у Београду, др Александара Раковића, са Института за новију историју Србије и за Дејана Дејана Мировића, професора Правног факултета Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици.
 
Забрана је донета и за др Звездан Терзић, Генералног секретара ФК Црвена звезда.
 
Фебруара ове године забрањен је улаз тројици музичара Београдског синдиката, када су двојица враћена с прелаза Добраково, а трећи је депортован за Србију с подгоричког аеродрома, а реч је Феђи Димовићу, Блажи Вујовићу и Бошку Ћирковићу.
 
Крајем августа ове године протеран је тадашњи народни посланик Републике Српске, сада изабрани градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, коме је забрањен улаза на годину дана.
 
И најзад Влада Црне Горе у техничком мандату протерала је крајем новембра амбасадора Србије Владимира Божовића, подсетио је подгорички портал ИН4С.
 
Поред тога, изречене су и десетине мера којима се забрањује рад и боравак у Црној Гори свештеницима Српске православне цркве, држављанима Србије, Српске или неке друге земље.
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести