Данас други круг локалних избора на КиМ

ПРИШТИНА: На Косову и Метохији данас се одржава други круг избора за председнике 19 општина, а избори ће бити одржани и у две општине са српском већином - Клокот и Партеш-Пасјане.
Glasanje u Pasjanima na KiM  Foto: Tanjug
Фото: Гласање у Пасјанима на КиМ Фото: Танјуг

У Клокоту ће бити одржан други круг, пошто у првом, 22. октобра, није изабран председник општине. Након одлуке Панела за жалбе, избори у општини Партеш и Пасјане ће бити поновљени у целости, па ће бити бирани и председник општине и одборници скупштине.

 Други круг избора биће одржан у Приштини, Ђаковици, Гњилану, Драгашу, Истоку, Качанику, Клини, Косовској Каменици, јужном делу Косовске Митровице, Обилићу, Ораховцу, Подујеву, Призрену, Штимљу, Сувој Реци, Урошевцу, Вучитрну и Малишеву.

У 10 општина на КиМ у којима је српска већина, Српска листа је у првом кругу освојила највише гласова, па је са те листе изабрано осам председника општина. Српска листа и у преостале две општине има своје кандидате за председнике - то су Божидар Дејановић за Клокот и Драган Петковић за Партеш.

Уочи другог круга избора, Дејановић је из Грађанске иницијативе "Клокот Врбовац" приступио са свим својим члановима Српској листи. Предизборна кампања за други круг избора почела је 13. новембра и трајала је до петка, 17. новембра у поноћ.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести