Додик: Поруке из Поточара служе за застрашивање Срба

БЕОГРАД: Поруке које су данас послате из Поточара служе да се додатно преплаши српски народ, оценио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик додајући да је прича о геноциду у Сребреници апсолутно неодржива јер није чињенично заснована.
dodik1
Фото: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / an

одик за Танјуг каже да поруке бошњачких званичника и овога пута служе да на бази фалсификата историјских чињеница Бошњаци изграде свој мит о народном и националном постојању.

"Те поруке нису неуобичајене, а упућене су српском народу како би се додатно преплашио порукама које шаљу заједно са међународним актерима, поготову са овим ''моћнима'' из Црне Горе", казао је Додик.

Додао је да Црна Гора својим присуством у Поточарима и порукама које данас шаље покушава да ојача своју позицију и да се "наметне као фактор у региону".

"Било би пристојно да су оставили породице Бошњака које су изгубили своје најмилије да обиђу гробове и да им се у молитви придруже. Политику правити на гробовима то само може и ради сарајевска политика", закључио је Додик.

Додаје да на тај начин скрећу пажњу на себе, а подршку траже у онима из међународне заједнице који су се окупили како би "опрали савест" због ратова у бившој Југославији.

 

EUR/RSD 117.5819
Најновије вести