ДПС осудила премлаћивање младића у Подгорици

ПОДГОРИЦА:  Владајућа Демократска партија социјалиста (ДПС) осудила је инциденте и, како тврди, учестале медијске манипулације, позвала надлежне да идентификују и казне особе које су претукле младића српске националности у Подгорици и заложила се за спуштање тензија и игнорисање верских и националних симбола.
podgorica spens
Фото: Youtube Printscreen

"Демократска партија социјалиста жали због инцидента, у којем је група неидентификованих лица напала и претукла једног младог човека синоћ у Подгорици. Бруталност којом се гомила обрачунава са појединцем, изазива осуду сваке нормалне особе", наводи се у саопштењу достављеном Тањугу.

Осуђујући овакво, како кажу, вандалско понашање, ДПС је од надлежних затражила да идентификују и казне оне који су учествовали у пребијању младића.Напомињу да је дочек ватерполо репрезентације догађај, велике масовности, који сам по себи носи безбедносни ризик.

Ипак, кажу, све је прошло без већих последица, иако су, поред поменутог инцидента, забележене разне провокације: од гађања каменицама возила и људи који су кренули да прославе победу своје репрезентације до вербалних напада на поједине функционере те странке.ДПС је скренуо пажњу грађанима да не наседају на разне манипулације којима су интензивно изложени.

"Ових дана смо сведоци, незапамћених медијских лажи које се лансирају најчешће са два портала из Црне Горе, а затим преносе по медијима у региону, или се то ради обрнутим редоследом. Реч је о тенденциозном пласирању лажних вести, чији је циљ подизање тензија у друштву и изазивање инцидената", наводи се у саопштењу.

У ту сврху се, тврде из ДПС, манипулише верским и националним осећањима грађана, и атакује на вредности које су сваком грађанину свете.

"Тако подмукле и перфидне манипулације да се намерно унижавају државни симболи Србије, служе само за подизање тензија у друштву и распламсавање сукоба. Црна Гора и Црногорци нису неодговорно реаговали на паљење заставе на амбасади у Београду, стога сматрамо да тензије треба спустити, и игнорисати покушаје провокација националним или верским симболима са чиме смо ових дана суочени", стоји у саопштену.

Из ДПС изражвају уверење да ће се свака лаж на крају разоткрити и остати упамћена мрља на образу оних који су је пласирали са намерном изазивања подела и немира а зарад директне политичке користи.

"Држава Црна Гора има своје институције које су способне и одлучне да сачувају мир и уставни поредак, и обезбеде сигурност свих наших грађана", закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести