Дрецун: Појачава се терор Приштине над Србима на КиМ и усмерава ка деци

БЕОГРАД: Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је данас да се појачава терор припадника специјалних параполицијских јединица Приштине над Србима на КиМ, поготово над децом.
Milovan Drecun Foto: Tanjug/video
Фото: Милован Дрецун Фото: Танјуг/видео

"Терор је усмерен првенствено према Србима на северу КиМ, али се све више усмерава према деци, што је забрињавајуће" рекао је Дрецун на ТВ Прва.

 Објаснио је да Приштина одбијањем да формира Заједницу српских општина онако како је договорено Бриселским споразумом, такође и формирањем тзв. војске која се обучава у НАТО земљама, жели да изврши милитаризацију севера КиМ.

"Приштина намерава да изврши комплетну милитаризацију севера КиМ, односно да заузме север, не само са специјалним параполицијским јединицама већ и са тзв. војском и то је нешто што ствара потенцијал да имамо најозбиљниију кризу до сада на северу, јер је српски народ поручио да то више неће трпети" истакао је Дрецун.

Он је рекао да ће главна тема састанка са Србима са КиМ, за који је председник Србије Александар Вучић најавио да ће бити одржан пред Васкрс, бити како да Србија помогне народу на КиМ да опстане, терор који се спроводи над српским народом и какав одговор ће Срби да пруже заједно са Београдом.

"Састанак који ће бити одржан у Рашки је битан да се покаже јединство између Београда и изабраних политичких представника српског народа на КиМ, да се донесу одговарајући закључци који ће се применити" рекао је Дрецун.

Оценио је да је могуће да се терор над Србима интезивира пред изборе које је Приштина заказала на северу КиМ или пред предстојеће празнике, јер се Приштина понаша непредвидиво.

Дрецун је додао да Београд жели да стабилизује ситуацију коју Приштина упорно дестабилизује и користи сваку ситуацију да малтретира српски народ, али је истакао да ће једном "тај балон", како је рекао, "да пукне", јер српски народ на КиМ не жели више да трпи терор.

EUR/RSD 117.0614
Најновије вести