ЂУРЂЕВ: Деца у Србији поручила - веронаука им је дража од грађанског васпитања

- Чак две трећине основаца у Србији бира веронауку уместо грађанског васпитања. То је озбиљан основ да се подржи иницијатива патријарха српског Порфирија и Српске православне цркве у целини, да веронаука постане обавезан предмет у школама - изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.
aleksandar djurdjev, Privatna arhiva
Фото: Приватна архива

Према његовим речима, преко 95% грађана наше земље припада некој од традиционалних цркава и верских заједница и сасвим је логично да њихова деца имају потребу да похађају веронауку у школи.

- То је за ту децу вишеструко корисно, јер вера ће их учити највишим људским врлинама, она је идеална допуна знању које деца усвајају из осталих области - истакао је Ђурђев.

Председник Српске лиге сматра да треба предузети још један важан корак, а то је враћање министарства вера у састав Владе Србије.

- Српска лига никада неће одустати од тога да веронаука и министарство вера буду не само обавезни, већ и императиви наше државе и друштва. Без та два елемента борба за здраву породицу, за здраво друштво, за здраве међуљудске односе биће далеко тежа - закључио је Ђурђев.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести