Ђурић: АЦЕБА у посети Србији - весник даљих конкретних корака у сарадњи са САД

ВАШИНГТОН: Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић изјавио је данас, поводом посете америчке привредне делегације Србији, да је то кристално јасан сигнал успеха Србије као инвестиционе дестинације и потврда стабилног и снажног економског окружења у нашој земљи.
Marko Djuric/Tanjug/Jaroslav Pap
Фото: Танјуг/Јарослав Пап

"Отворена су још једна врата америчким инвестицијама у Србији кроз наше партнере из Америчко-централноевропске пословне асоцијације (АЦЕБА). Веома ме радује чињеница да су чак три велика округла стола, које је наша амбасада у Вашингтону организовала са компанијама чланицама ове Асоцијације само у протекле две године, крунисана овом значајном посетом која је истински весник даљих конкретних корака у сарадњи“, истакао је Ђурић.

Набрајајући 16 компанија које су део привредне делегације, а међу којима су Бехтел, Фајзер, Моторола, Мерк, Ошкош дифенс, Виза, Сити, Пало Алто и Нортоп Груман, Ђурић је изразио наду да ће планирани разговори са нашим највишим званичницима и ресорним министрима у области трговине, наменске индустрије, финансија, привреде, енергетике, здравства, као и ИКТ услуга, уродити плодом не само кроз нове инвестиције и партнерства, већ и кроз даље унапређење постојећих активности и проширење пословања америчких компанија у Србији.

Како је истакао, велики је успех Србије да буде домаћин другој највећој трговинској мисији од преко 50 мисија које је АЦЕБА до сада организовала широм Централне и Источне Европе.

"То је доказ да је наша земља, захваљујући доброј и поузданој економској политици, позитивним макроекономским параметрима и фискалној стабилности у претходном периоду, а упркос глобалним геополитичким и привредним изазовима, успела да се позиционира као тржиште од интереса и пословно окружење са значајним потенцијалом у многим гранама привреде и индустрије. Рад на привлачењу инвестиција председник Вучић зацртао је као један од кључних приоритета наше мисије“, закључио је Ђурић, саопштила је Амбасаде Србије у САД.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести