Ђурић са Амандом Слоут о билатерали и дијалогу са Приштином

ВАШИНГТОН: Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић разговарао је са Амандом Слоут, главним директором за Европу у Савету за националну безбедност САД, о билатералној сарадњи и дијалогу Београда и Приштине.
Marko Djuric/Tanjug video
Фото: Танјуг/видео/Марко Ђурић

Поводом првих сто дана администрације председника Џозефа Бајдена, амбасадор Ђурић пренео је Аманди Слоут честитке највишег руководства Србије на оствареним успесима у области економије и у процесу вакцинације, саопштила је амбасада Србије у САД.

У том смислу, истакао је жељу Србије да позитиван економски моментум у САД заједничким снагама употребимо за даље јачање билатералних економских односа, утемељених на континуираном увећању трговинске размене и директних инвестиција.

„Високо ценимо америчку подршку европским интеграцијама Србије, и сматрамо круцијалним снажан импулс САД том процесу“, указао је Ђурић.

Додао је да је амерички импулс неопходан и приштинској страни када је реч о спровођењу постигнутих споразума у свим форматима, као и да се иста сувише често оглушава о позиве међународних, па и америчких званичника на одговоран приступ, те наставља да делује у супротности са сваким договором.

„Србија је охрабрена посвећеношћу актуелне администрације договорима из Вашингтона и наставиће да показује да је озбиљан и кредибилан партнер како на билатералном, тако и на мултилатералном плану“, закључио је Ђурић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести