Ђурић се састао са сенатором Стивом Дејнсом

ВАШИНГТОН: Амбасадор Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић састао се данас са сенатором Стивом Дејнсом, чланом сенатског Одбора за енергетику у Конгресу САД.
1
Фото: Tanjug/Ambasada Srbije u SAD

Обавестивши сенатора о току преговарачког процеса у Бриселу, Ђурић је изразио очекивање да ће наредни састанак Београда и Приштине протећи у атмосфери имплементације досадашњих договора, наводи се у саопштењу Амбасаде Србије у САД. 

Подвукао је да има пуно поверење у председника Александра Вучића и његову принципијелност у борби за интересе нашег народа.

Он је ближе објаснио приоритете унутрашње и сполјне политике Владе Србије, нагласивши да међу њима значајно место заузима економски развој, још снажније промовисање сектора ИКТ услуга, као и иновирани приступ енергетској политици са фокусом на коришћење нових капацитета обновлјивих извора енергије.

Ђурић се осврнуо и на недавну трговинску мисију 16 америчких компанија у Србији, током које су реализовани састанци са председницом Владе Аном Брнабић и ресорним министрима, а чије позитивне исходе очекујемо у наредном периоду.

Он је додао и да се, по последњим подацима, предвиђа да ће наша землја ове године достићи привредни раст од 2,5 одсто, као и да ће у првом кварталу 2023. године бити остварен пројектован раст бруто домаћег производа.

Уз разговор о вишедеценијском присуству српских иселјеника у Монтани, посебно о тамошњем граду Београду који је добио име по главном граду Србије, а у част Срба и њиховог доприноса инфраструктурном развоју града, амбасадор Ђурић искористио је прилику да сенатору Дејнсу упути позив да посети Србију, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести