Ђурић: Срби на КиМ ће послушати савет председника

БЕОГРАД: Велика је срамота што, захваљујући неодговорним политичарима и њиховим дезинформацијама, у Србији данас разговарамо о безбедности Срба на КиМ, уместо о неспровођењу бриселског споразума, рекао је данас после седнице Савета за наципоналну безбедност Мартко Ђурић.
marko djuric
Фото: Tanjug (video)

Срби на Косову ће послушати савет председника Александра Вучића и неће одговарати на било какве провокације, истакао је Ђурић.

Велика је срамота што у Србији данас разговарамо о безбедности Срба, а не о спровођењу споразума и гаранцијама међународне заједнице на Бриселски споразум, рекао је Ђурић.

Он је истакао да је то резултат чињенице да су поједини Срби претходних дана стварали атммосферу, оптужујући државу да планира злочине над сопственим народом односно некакве сценарије.

Разговарано је, каже Ђурић, и о чињеници да се 1. 930 дана не спроводи договор о Заједници српских општина.

Савет за безбедност анализирао је, истакао је Ђурић, политичко-безбедносну ситуацију на Косову и Метохији, стање у безбедносном систему и цивилним и војним обавештајним службама, те о безбедносној ситуацији у нашем региону и шире, рекао је данас Марко Ђурић после седнице Савета за националну безбедност. 

Савет је по све три тачке усвојио одређене закључке, а председник Републике Александар Вучић је тим поводом издао одговарајуће закључке. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести