Годфри: Српска привреда јака, поносни смо на сарадњу

КРУШЕВАЦ: Амбасадор САД у Србији Ентони Годфри изјавио је данас да је привреда Србије била је јака на почетку пандемије корона вируса и да ће бити јака и после захваљујући мудрим инвестицијама, важним пројектима и аутопутевима.
godfri
Фото: Tanjug/Dejan Petrović
Рекао је да аутопутеви мењају Србију набоље и да ће јој то помоћи да остане битан фактор у региону и Европи, а такође дају и важан подстицај трговини.
 
Годфри је приликом обиласка радова на Моравском коридору код Крушевца са министарком Зораном Михајловић и осталим партнерима рекао да је поносан на сарадњу у оквиру овог пројекта.
 
Амбасадор је рекао да ће оптички каблови који се постављајју дуж трасе Моравског коридора полужити као дигитална кичма целог региона, што ће допринети како бољем и бржем интернету, тако и и комуникацији са светом.
 
Он је навео да је овакав пројекат важан сигнал и за стране инвеститоре јер, како је додао, Србија жели фер утакмицу и производе врхнског квалитета и спремна је да понуди способну радну снагу са одличним потенцијалом за рад на важним пројектима попут овог.
 
“САД су поносне на партнерство са Србијом у њеном привредном развоју и једва чекам да се провозам аутоутем када буде завршен, а онда да заједно пратимо економски раст Србије и овог региона”, рекао је Годфри.
EUR/RSD 117.1420
Најновије вести