Грађани спречили изградњу канала на граници са Србијом

ПЉЕВЉА: У пљеваљском селу Андровићи близу границе са Србијом грађани су блокирали машине које прекопавају путеве и праве канал.
podgorica, tanjug
Фото: Tanjug/Video, arhiva

Како је порталу Вијести речено у црногорској полицији то је раније договорено и нема никакве везе са одржавањем литија, а пут је прекопан ради сузбијања илегалних прелазака.

Канал дубок око метар и по и широк око три метра ископало је пљеваљско предузеће за одржавање локалних путева целом дужином пута, а на захтев полиције.

Међутим, многи грађани Пљеваља и опозиционе политичке странке сумњају да је то урађено да би се спречио долазак грађана на литије.

"У питању је нешто што је договорено пре пар година са граничном полицијом Србије. Ради се о запречавању алтернативних путева. Колеге из Србије су пре две године на локацији Камени мост у месту Заостро поставили рампу и тада нико није реаговао. Пре пар месеци поново је актуелизована ова прича. Пола путева ради Црна Гора, а пола Србија. Осим у Адровићима, урадиће се и запречавање пута у селу Михаиловица и још неких споредних путева који треба да се запрече због илегалног преласка границе", речено је порталу у полицији.

Како се наводи, огорчење мештана изазвало је то што је због радова дошло до кидања водоводних цеви и они су остали без воде.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести