Гватемала подржава територијални интегритет Србије

БЕОГРАД: Потпредседник Скупштине Србије Владимир Маринковић разговарао је у Београду с министарком спољних послова Гватемале Сандром Ховел Поланко о могућностима унапређења билатералних односа и сарадње две државе.
skupstina srbije
Фото: Tanjug/Z.Žestić, arhiva

Како је саопштено из кабинета потпредседника парламента, саговорници су се сложили да су политички односи Србије и Гватемале традиционално јако добри, пријатељски и без отворених питања.

Министарка спољних послова Гватемале Сандра Ховел Поланко нагласила је да Гватемала, у складу са принципима међународног права, подржава територијални интегритет и суверенитет Србије.

Такође, званичници су истакли да постоји простор и потенцијал да се сарадња две државе побољша и интензивира, почевши од економије, културе и образовања, у циљу јачег повезивања два народа.

Заједничка иницијатива је да се потпишу билатерални споразуми из области трговине и ваздушног саобраћаја како би добру политичку сарадњу могла да прати јака економска сарадња и већа трговинска размена.

Постигнут је договор да политичко-привредна делегација из Србије посети Гватемалу у циљу припреме и реализације конкретних пројеката у областима од заједничког интереса, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести